D&B smanjio kreditni rejting Slovenije

Bez autora
Sep 20 2012

Bonitetna kuća Dun and Bradstreet (D&B) smanjila je bonitetnu ocjenu Slovenije zbog međusobno povezanih problema s likvidnošću te napomenula da se situacija u državi pogoršava zbog nepovoljnih političkih, tržišnih, gospodarskih i vanjskih razloga. Naglasila je da je slovensko gospodarstvo preopterećeno dugovima te da banke trebaju dokapitalizaciju. U ovoj procjeni ukazuju na to da je slovenskom bankarskom sustavu potrebno 3,5 milijarde eura, što je deset posto BDP-a, za zadovoljavanje zahtjeva Unije. Vlada ima ograničene resurse, a banke sve više ovise o EU fondovima.

D&B smanjio kreditni rejting SlovenijeBonitetna kuća Dun and Bradstreet (D&B) smanjila je bonitetnu ocjenu Slovenije zbog međusobno povezanih problema s likvidnošću te napomenula da se situacija u državi pogoršava zbog nepovoljnih političkih, tržišnih, gospodarskih i vanjskih razloga.

Naglasila je da je slovensko gospodarstvo preopterećeno dugovima te da banke trebaju dokapitalizaciju.

U ovoj procjeni ukazuju na to da je slovenskom bankarskom sustavu potrebno 3,5 milijarde eura, što je deset posto BDP-a, za zadovoljavanje zahtjeva Unije. Vlada ima ograničene resurse, a banke sve više ovise o EU fondovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik